Reportáž z Mise 9/2012

Takže máme za sebou další misi ostravského sci-fi klubu. A po dlouhé době věnovanou něčemu jinému než Star Treku. Totiž britskému fenoménu Doctor Who. Ale to nevadí! 🙂

Jako první bod ovšem nebyl Doctor, nýbrž debata o způsobu další existence klubu, o které se ovšem nebudu rozepisovat, protože to je práce pro někoho jiného.

Tahle debata trvala v podstatě celé dopoledne. Následoval oběd v nedaleké restauraci, kde polovina lidí oblbovala druhou polovinu lidí svými iPhone. No a co…?

Po návratu na mateřskou základnu se ujala slova Věrka, aby nás zevrubně seznámila se světem Doctora Who, což se jí rozhodně podařilo na jedničku. Seznámila nás postupně se všemi doktory, popovídala o historii seriálu. Překvapila nás, že to měl být původně naučný pořad pro děti, který se nakonec poněkud “zvrhnul” v regulérní sci-fi seriál.

Na zajímavých videosekvencích nám přiblížila regeneraci doktorů, skvělý to počin tvůrců seriálu, aby vysvětlili “přirozenou” výměnu herců a provedla nás úvodními znělkami všech sérií, až po nejnovějšího Doctora Matta Smithe.

Ukázala nám vývoj Tardis, což je Doctorova loď ve tvaru veřejných policejních telefonních hlásičů z padesátých let.

Vysvětlila nám, proč byla původně zelená a pak modrá.

Ukázala nám sonické šroubováky, totiž jediný pracovní nástroj, který Doctor využívá snad ve všech sériích, apod.

Přednáška byla podrobná, zajímavá, chytlavá a Věrka jí věnovala téměř dvě hodiny. Všechny nás opravdu nemálo pobavila. Díky, Věrko 🙂 :-*

Po přednášce naše činnost hladce metamorfovala v modelový workshop, kde za podbarvení vůbec prvního dílu seriálu naše nerdské osobnosti počaly vyrábět vlastní sonické šroubováky.

Členové Subspace se do výroby pustili s vervou vlastní scifi fanatikům a za nedlouhou dobu se již počaly rýsovat první šroubováky. Modelovalo se, oplácávaly se fixy, které sloužily coby jádro budoucích šroubováků, a nakonec se sušilo a barvilo a předvádělo a vůbec. Fakt dobrá mise, lidi!

Kolem šesté jsme měli končit, ale myslím, že se to ještě o nějakou půlhodinu protáhlo a nikomu to nevadilo.

Díky organizátorům a zase někdy příště! 🙂